30 Års jubilæum

Fredag den 27. juli 1984 sender DampRadioen den første udsendelse fra studier hos daværende Radio Tidendes lokaler i Hersegade.

Læs mere her.


Denne uges:
Tema & Gæster

Torsdag den 14. december:


KL. 14.30: Dagens Aktuelle Album
KL. 15.30: Dagens Rubrik, Tema: Julens nye melodier 2017
KL. 17.30: Den Klassiske Café, Gæst: Operasangerinde Gisela Stille, Tema: Tryllefløjten
KL. 18.30: Blåt Nyt, Tema: Julemusik
KL. 19.30: Elektroland Special, Gæst: Synth.nl

Lørdag den 18. november:


KL. 08.30: Dagens Aktuelle Album
KL. 09.00: Dagens Rubrik, Tema: Julens nye melodier 2017
KL. 11.00: Radiotransmissioner, Tema: Jazz Club USA #15 & 16 (1951)
KL. 14.00: Musik Portrættet, Gæst:
KL. 15.00: Rundt Om... Gæst:
KL. 16.00: 78'er Ønskekoncerten, Gæst: Kim Sjøgreen
KL. 22.00: Bangs Blå Skab, Tema:

 


Helle Hansen - Lørdag den 07. Dec. kl. 14.00

Hansen er svær at blive klog på: Hun bevæger sig musikerhjemmevant mellem genrerne, uden at holde sig til én enkelt. Der er ikke noget trendy over hende - de sange, hun skriver, er født af en sangskrivers behov for at udtrykke sig og en kærlighed til musikken.
 
Den 21. november udsender produktive Helle Hansen sin 11. albumudgivelse ”Integrity”. De ti albums, der går forud for dette, har således budt på alt fra duoplade, over mellemstore grupper, til bigband og klassisk kammerorkester. Men hvor det førhen ofte har været med et afsæt i jazzen, kan soloudgivelse nummer 11 nok mest betegnes som et singer/songwriter-album.

Sangene er personlige, men almengyldige, håndspillede, enkle og usædvanlige i instrumenteringen: Basklarinet, cello, kalimba og flygelhorn er med til at farve musikken, og en balkan-duduk tilfører lyden af bjerge og 300 år gammel længsel.

Hansens virke som sangskriver er nært forbundet med sproget, troværdigheden i det emotionelle udtryk og fortællingen i musikken. Hver sang er et forsøg på at afdække spændingsfeltet mellem musik og ord, dér hvor de to begreber gør hinanden større, og uddyber vores menneskelighed.

”For mig er det at lave et album altid et dybt personligt anliggende, og denne plade er ingen undtagelse. Men alligevel mærker jeg ofte, at andre mennesker bevæges, fordi de genkender sig selv i mine sange”, siger Helle Hansen.
 
Teksterne berører emner som sorg, tab, håb og længsel, livsglæde og venskab. Et lyst blik på de mørke sider af tilværelsen. Musikalsk slowfood, som Hansen selv kalder det. Det amerikanske singer/songwriter-univers, forenet med den nordiske tone. Det sidste hører man bl.a. på albummets to co-writes, skrevet med finske Saara Markkanen (også kendt under kunstnernavnet Luai) og den islandske troubadour Svavar Knútur. Resten af numrene på det aktuelle album står Helle Hansen selv for.

Albummet udkommer den 21. november, samme dag som Helle Hansen er inviteret som solist og komponist ved en kammermusikkoncert med musikere fra Odense Symfoniorkester. Et af numrene, ”Un-You”, fra det aktuelle album vil blive uropført ved denne lejlighed. Det foregår i Pro Musica Salen i Odense kl. 19.30.
 
Som sangskriver har Hansen i al stilfærdighed vundet mange priser. Bl.a. har hun vundet Honorable Mention Award i USA Songwriting Competition hele 15 år i træk (2002-16, senest blandt 46.893 bidrag fra 125 lande). 
 
Ved modtagelse af komponistforeningen DJBFA’s Hæderspris, stod der bl.a. i motiveringen:
”Helle Hansen er en kunstner, man måske kun opdager ved et tilfælde; men når det er sket, bliver hun en musikalsk følgesvend for livet. Hun er let at overse i de medieglitrende landskaber, men det er umuligt at overhøre hende, når først man har lyttet. Hun ER sin musik, og den lyder altid besnærende godt. En kollega har sagt om hende at ”hun og hendes musik er som at få et rigtig lækkert, hjemmelavet måltid efter at man har fået restaurationsmad på turné i lang tid. Åhhh – så godt for sjælen…”

 

Lyt til radioen live


Rock BogenKØB BOGEN Fra Prindsen til Roadhouse Læs alt om Roskilde rock fra 60erne og frem til slutningen af 80erne. BOGEN KOSTER 200 KR. Bogen kan købes hos: Roskilde DampRadio Møllehusvej 22, alle hverdage mellem kl. 10 og 15. Eller bestilles via post@roskilde.dampradio.dk.